fredag den 3. januar 2014

Og så blev det 2014

Aller først super godt nytår til jer alle!!

2014 og snart 1,5 år i Grønland. Sheasse tiden drøner jo af sted. At tiden går så stærkt betyder jo heldigvis, at jeg må stor trives - og ja det gør jeg stadig.

Jeg lovede at skrive et par ord om min nytårsaften og de kommer her.

Festen blev holdt hos Hanne og Claus med en masse skønne mennesker. Både kendte ansigter og nye bekendtskaber. Vi var i alt 11 voksne og 3 børn. Maden var delt ud, så vi bidrog alle til aftenens menu.

Der skal nok sidde nogen nysgerrige, så her har i menuen:

Forretten bestod af stegte aubergine, parmaskinke, hjemmebagt brød og en hvidløgsdip kreeret af Christina og Allan.

Hovedretten bestod af moskus- og rensdyrsteg (skudt af aftenens gæst Morten), en sovs lavet med masser af kærlighed, kartofler, filokurve med svamperegout og en lækker grøn salat (det man sætter størst pris på i Grønland). Det hele var made by Claus.

Desserten bestod af hjemmebagt chokoladekage, is, konservesfrugter og granatæble alla Kamilla

Natmaden var hotdog købt ind af Jane og Henrik.... og stegt af Allan :-)

Foruden god mad havde Claus traditionen tro lavet en musikquiz, der kørte over flere runder. Det er egentlig vildt, at man nu allerede kan snakke traditioner. To nytårsaftener i Grønland med det faste slæng som basis :-) En tradition er også vanvittige nytårshatte og briller fra min side :-) Hanne havde gemt både hatte og briller fra sidste år, så vores lager var stort :-)

Nytår i Grønland er vildt, hvad angår krudt. Det er man simpelthen hel skør med heroppe. Samtidigt  skyder man nytår ind over flere omgange. Kl. 20 er det for Danmark (vi har 4 timers tidsforskel), nogle skyder nytår ind for Island og Færøerne også kl. 21 og så selvfølgelig grønlandsk nytår kl. 24. Der er derfor rig mulighed for at se raketter, selvom man er barn eller gået kold før kl. 24 :-) Derudover bliver de stadig ved med at fyre krudt af længe efter nytårsaften - så  det er jo lige før, at selv den blinde ikke kan undgå at se en raket (om ikke andet kan man blive ramt af pinden).

Min nytårsaften sluttede omkring 4.30 hvor jeg lå i min seng - Træt men glad :-)

Nu er det weekend og planerne er blandt andet en tur på løjpen :-)

Mandag er det Hellig trekonge, hvilket betyder 1/2-helligdag i Grønland og dermed tidligt fri :-)

Godt nytår til jer alle!

 Traditionen tro havde Hanne igen i år bagt kransekage til nytårsfesten
 
 Lækre damer med nytårs outfit
 
 To fotografhajer til nytårsaften og der blev ekspimenteret med lukkemekanisme på kameraet og stjernekastere. Vild nok hvad der kan lade sig gøre!
 
 Nytårsfest og håndtegn - det er så'n i orden!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar