fredag den 19. oktober 2012

Et tragisk farvel til Blok P

Idag kom dagen, hvor sidste del af Blok P skulle rives ned. Blog P er boligbloggen fra 1965, der har været det bedste symbol på Grønlands urbanisering, hvor folk er rejst fra kysten og de små bygder til Nuuk. Det er en boligblok, som før huserede 1,5 % af hele Grønlands befolkning - og derfor også en yderst kendt boligblok.

Nedrivningen af blokken er derfor blevet fuldt på nærmeste hold af hele Nuuks befolkning. Da min vej til og fra arbejde går forbi Blok P, har jeg dagligt været vidne til, hvordan grønlænderne står med deres kameraer og tager billeder, hver gang blokken er blevet endnu et stykke mindre.

Meningen var, at den sidste del af blokken skulle ryge i går aftes. Da jeg sad til en spinningtime igår aftes, troede vi alle, at den var røget, da udsugningen pludselig måtte slukkes, da der kom røglugt udefra og ind i lokalet. Blok P er tæt på fitness og røgen var altså her fra. Da spinning var slut erfarede vi dog, at et enkelt vægstykke af blokken stod tilbage. I morges kunne man så læse, at den store begivenhed var, at sidste væg af Blok P ville ryge idag. Et tilløbsstykke uden lige - og folk stod derfor samlet foran Brugsen i morges og kiggede spændt på det sidste vægstykke af blokken. Til stor fornøjelse var der også udsyn til begivenheden fra mit/vores kontor.

Her sker det mest tragiske så. Da kranen skal vælte det sidste stykke væg, falder det den forkerte vej.... og dermed ned over kran og fører. Puha!! En menneskemængde i panik og et hav af udrykning og ambulancer. Da kranføren blev befriet, troede redningsfolkene, at han var død....hvorfor man lagde et hvidt klæde overbåren (ihvertfald ifølge Nuuks rygter). Gudskelov opdagede man puls - og i følge aviserne overlever han. Han blev straks fløjet til Danmark med en krop, hvor alt er brækket. Virkelig tragisk når en ellers stor begivenhed ender sådan.

Billeder fra den tragiske ulykke her:

http://sermitsiaq.ag/node/138394

Puha jeg gyser stadig over dagens oplevelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar